Vláda jako kovbojové proti všem!

Už je skoro rok a půl co máme současnou Vládu. A mnozí se s postupem času nestačí divit, co se to u nás děje. Včetně těch, kteří tuto vládní mozaiku volili.
Vláda sice slibovala mnohé, hlavně uklidnění situace a lepší komunikaci s občany. Zjevně si to ale vyložili po svém a zlepšení si vyložili jako omezení komunikace. Rozdíly v prioritách jednotlivých stran tvořících vládní koalici a osobní ambice jednotlivých členů Vlády mají mnohdy fatální dopady na zbytky důvěryhodnosti této Vlády.

Jak jinak si lze vysvětlit nepřipravené a hlavně nevyduskutované návrhy na různé významné a důležité změny - důchodová reforma, změny v sociální oblasti, minimální mzda, neřešení inflace a vysokých cen, díry v rozpočtu a výpadky na příjmové straně rozpočtu.

Už to tak vypadá, že Vláda se rozhodla jít úplně proti všem. Výstřel oznamující zvýšení věku odchodu do důchodu, výstřel oznamující úvahu o snížení mateřské, repsektive jejího zkrácení, výstřel o nezbytném a neškodném zrušení stovek poboček České pošty, proti kterému jsou i starostové z vládních stran, výstřel o úvaze zvýšit základní sazbu DPH z 21% na 23% a další a další výstřely ukazují na to, že tihle kovbojové (Fiala, Stajnura, Rakušan a Jurečka) si docela zahrávají s klidem v naší zemi.

Nekomunikují, nediskutují, nevyjednávají!

Postupně si proti sobě staví další a další skupiny obyvatel. Pokud to tak půjde dál, zanedlouho už budou stát proti úplně všem. Je lhostejno, jestli jich je sedm anebo jen ti čtyři výše uvedení.

Možná bychom neměli na toto čekat. Možná by bylo lepší se probudit z letargie a deprese a ozvat se, že Vláda si nemůže dělat co chce. Demokracie není o tom, že vyhraju volby a budu řádit jak pověstná "Černá ruka". Musím vždy s pokorou a citlivostí sledovat a naslouchat jaká je nálada ve společnosti.

Takže to bude tak, že se Vláda buď probudí ze svého šíleného snu o absolutní moci, anebo ne a potom už lidé musí zvednout hlavu a hlasitě ozvat!

Adresa

Ptenský Dvorek č.100
798 43 PTENÍ
ČESKÁ REPUBLIKA

Zavolejte nám

Napište nám

[email protected]

Datová schránka: ica7eus

Odkazy