Kdo je skutečným vítězem voleb?

Volby provází vždy spousta emocí. Před nimi, v jejich průběhu a hlavně po nich. To se pak u spousty lidí projeví pocity rozčarování. Nejen u nezvolených politiků, ale i u občanů. Právě proběhlé krajské volby mají sice na většině území vítěze v osobnostech politického hnutí ANO, ovšem jejich vítězství ukázalo trochu něco jiného.

Občané vyjádřili svůj názor, že jim v politice jednoznačně chybí sociální rozměr. Že politici (především ti z vládních stran) neumí komunikovat, nejsou přesvědčiví a podle názoru mnohých zcela opomíjí obyčejné lidi a jejich potřeby je zcela zjevné.

Kroky současné vlády jsou špatně komunikovány a mnohdy jsou schvalovány tlakem a tzv."na sílu". Obyčejný občan se tak cítí opomíjen a podveden. Nevede se žádný sociální dialog a neřeší se všechny dopady některých kroků.

Příkladů jsou desítky, změny v sociálním systému, změny v zákoníku práce, důchodová "ne"reforma, "ne"valorizace důchodů, neřešení inflace a drahé energie v minulých letech vedou k tomu, že obyčejný občan toho má již dost. Přestává rozlišovat mezi jednotlivými stranami zastoupenými ve vládě, a začíná se vůči celé koalici vymezovat, jako celku. Asi jsme od této vlády ani nic jiného podvědomě nečekali. Proto to vítězství strany a posílení stran, které deklarují, že jim na nich, obyčejných občanech záleží.

Takže skutečným vítězem voleb není žádná strana, ale volání po sociálním přístupu k obyčejným občanům a nezapomínáním na ně ...

Adresa

Ptenský Dvorek č.100
798 43 PTENÍ
ČESKÁ REPUBLIKA

Zavolejte nám

Napište nám

[email protected]

Datová schránka: ica7eus

Odkazy