Odborová organizace ORPA Lanškroun

Michal„S Novými odbory skutečně tvoříme budoucnost. Naše ideje, vyjádřené v mottu „Partnerství – přátelství – solidarita“ oslovují stále více odborových organizací i širokou veřejnost. Věřím, že naše poslání má smysl.“ - Michal Kovář, předseda Odborové organizace ORPA Lanškroun (na fotografii).

Odborová organizace ORPA Lanškroun má dlouholetou historii. V akciové společnosti ORPA Papír působí od roku 1990 a za dobu své existence si vybudovala korektní a oboustranně vstřícný vztah se zaměstnavatelem, který se netají svým hlubokým sociálním cítěním.
Ve společnosti je každoročně uzavírána kolektivní smlouva, která přináší pracovníkům firmy zajímavé výhody a benefity. Zaměstnavatel přispívá svým zaměstnancům na penzijní pojištění, poskytuje jim volno za odpracovaný měsíční fond pracovní doby a odměny, které odrážejí ekonomickou situaci firmy a jsou podílem na jejích výsledcích. Sociální dialog je ve firmě upevňován a prohlubován pravidelnými čtvrtletními setkáními ředitele společnosti se zástupci odborů, na kterých se obě strany vzájemně informují o aktuální situaci ve firmě, nápadech, požadavcích a návrzích na ještě lepší fungování společnosti.
Odborová organizace organizuje pro své členy zájezdy do zajímavých míst České republiky a každoročně připravuje mikulášskou nadílku. Členové odborové organizace se scházejí jednou ročně na členské schůzku, výbor projednává důležité záležitosti operativně a také na výjezdových zasedáních.
Odborová organizace komunikuje se svými členy osobně, případně telefonicky, webové stránky nemá. Díky vstřícnosti vedení podniku má však možnost zveřejňovat informace, zprávy a nabídky ve firemním časopise, který je zdarma distribuován všem zaměstnancům.