Odborová organizace Krnovské vodovody a kanalizace s.r.o.

IMG 08241Teprve Nové odbory mi ukázaly, že odbory se dají dělat poctivě. Oceňuji hluboké myšlenky, které přinášejí a možnost práce se zajímavými lidmi- Jiří Toporský, předseda Odborové organizace Krnovské vodovody a kanalizace s.r.o. (na fotografii).

Odborová organizace působí u zaměstnavatele Krnovské vodovody a kanalizace s.r.o. od roku 1993, kdy byla součástí Odborového svazu pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v ČR.
V roce 2016 se organizace osamostatnila a v roce 2017 se stala součástí Svazu Nové odbory.
Odborová organizace má šestičlenný Výbor v jehož čele stojí předseda. Členové odborové organizace se scházejí třikrát ročně na společných schůzích, na kterých plánují svou činnost a připravují strategii kolektivního vyjednávání. Kolektivní smlouvu se zaměstnavatelem uzavírá odborová organizace vždy na jeden rok. Kolektivní smlouva je zárukou udržení sociálního dialogu ve firmě a zároveň výrazem jejího vztahu k zaměstnancům. Obsahem aktuálně platného znění je odměna za odpracovaná léta, garantovaná výše penzijního příplatku a růst mezd, který se odvíjí od ekonomické situace společnosti.
Odborová organizace pořádá pravidelné akce, kterými jsou sportovní dny a letní posezení s grilováním. Obě akce se staly tradicí a těší se velkému zájmu odborářů a jejich rodin.
Odborová organizace nekomunikuje elektronicky, ale dává přednost osobnímu jednání, což přináší výhody neustálého kontaktu a dynamického řešení aktuálních problémů.