NOVÁ SITUACE A VÝZVA PRO ODBORY

Nove odbory rgb negVolby do Poslanecké sněmovny jsem za námi. Mnohým občanům tyto volby připravily nemilé překvapení a jejich jednoznačné výsledky předznamenávají změny, ke kterým nutně pravicová vláda, Poslanecká sněmovna i Senát budou přistupovat a tak realizovat své programy. Žádná levicová strana totiž nyní není zastoupena v žádné vládní instituci.

Pro nás, odboráře je to situace nevídaná a klade před nás více otázek a obav, než kdy v minulosti. I když z úst některých představitelů stran, které volby vyhráli zaznívá, že situace z dob vlád M.Topolánka a P.Nečase se nebude opakovat, a nebude docházet k tupým škrtům a k likvidaci sociálního státu. Kdo jim však může věřit?

Za této situace je tak naše odborová role, síla, aktivita a jednota více než kdy jindy důležitá a nezbytná.

Když tedy levicové strany totálně ve volbách pohořely, budeme muset na vládní kroky a ochranu zaměstnanců dohlížet sami a kontrolovat tak, aby nedocházelo k osekávání práv zaměstnanců, snižování hodnoty práce a omezování sociálních jistot.

Náš svaz je k tomu připraven a nabízí možnost zapojit se do naší činnosti, ať už ve formě individuálního členství, či aktivním zakládání nových odborových organizací přímo na vašich pracovištích. PŘIDEJTE SE!