DOBRÁ ZPRÁVA Z PROSTĚJOVSKA

6CC2EB8F 6EE0 4164 B28E 8587B27A930CPo jednání odborů s představenstvem akciové společnosti Javořice ve Ptení, se všem zaměstnancům zvýšily zpětně od začátku roku tarify o 10%!

Javořice, a.s. je významný zaměstnavatel na Prostějovsku a Konicku. Zaměstnává na 180 zaměstnanců a leží v jihozápadní části Olomouckého kraje. Firma se zabývá zpracováním smrkové kulatiny a výrobou suchého i mokrého řeziva. Pila byla postavena v roce 1984 a pod hlavičkou Javořice, a.s. funguje od roku 1998. Od roku 1999 zde nepřetržitě působí i odborová organizace.

Pila Pteni logo 1Dobré vztahy mezi zaměstnavatelem a odboráři odráží i letošní dohoda o růstu tarifů o 10%. Jak doplňuje členka Výboru Odborové organizace PILA Ptení, Dana Greplová: “Vztahy se zaměstnavatelem jsou dlouhodobě velmi dobré a korektní. Víme, že kdykoliv za ním můžeme přijít s jakýmkoliv problémem či podnětem,” a dodává “důkazem je i fakt, že růst mezd obvykle vůbec neřešíme v Kolektivní smlouvě, ale vždy jde o vzájemnou dohodu na základě vyhodnocení aktuální situace.”

Předseda odborové organizace Jaroslav R. Juryšek dále uvádí: “Jsem moc rád, že i přes současné obrovské investice do modernizace celé výrobní technologie pily, jsme rychle našli shodu a došlo k takové významné úpravě mezd všech zaměstnanců.”

Naposledy byly mzdové tarify všm zaměstnancům výrazně zvýšeny od ledna 2019 o 10%. Průměrná mzda u dělnických profesí se v této společnosti v roce 2019 pohybovala na úrovni 37.700Kč měsíčně.